A Petrény család generációk óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászatával saját fogyasztásra. Ez a szenvedély inspirálta őket a 2002-ben kezdődött szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg a Petrényi borászat mintegy 125 hektáron gazdálkodik, ahol az ültetvények fele új telepítésű, alacsony terhelésű, kiváló fekvésű és megfelelő talajon elhelyezkedő. Hisznek abban, hogy a prémium borok alapja a kiváló minőségű szőlő, amit gondos műveléssel lehet csak elérni. Az alacsony terhelés segít a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, így minimalizálva a növényvédelmi kezeléseket, amelyek kizárólag „zöld” szerekkel történnek. A bio-dinamikus művelés iránti elkötelezettségük révén területeik regisztráltak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az egészséges, érett szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a legnagyobb tisztaság mellett erjesztik. A Petrényi borok érlelését tradicionális tölgyfahordók és a régió első kóser pincéje segíti. Céljuk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megszeresse boraik gyümölcsös ízét, valamint a borvidék talajának és klímájának évszázadok óta megőrzött egyedi zamatát.