A pálinka készítésének hagyománya Panyolán régmúlt időkre nyúlik vissza. Az első szeszfőzdéről tudomásunk van, amely a XIX. század óta működött, és a II. világháború végéig működött. Az ezt követő évtizedekben a helyi termelőszövetkezet üzemeltette, egészen 1989-ig. 2002-ben alakult meg a Panyolai Szilvórium Zrt. elődje, melynek célja volt, hogy a szatmári gyümölcsökből készült pálinkáival és ginjaival nevet szerezzen mind belföldön, mind külföldön. Az utóbbi években végrehajtott jelentős fejlesztések ellenére üzemünk változatlan elkötelezettséggel és szenvedéllyel folytatja a termékek készítését, amit elődeink is tettek. A Panyolai Szilvórium Zrt. aktívan részt vesz a települést támogató programokban, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a helyi közösség iránt, ahol a gin és pálinka készítése hagyományosan gyökerezik. A Panyolai prémium termékei között megtalálhatóak Magyarország legkeresettebb és legfinomabb italai. Az elismerésük alapja a készítési folyamat, a nemzedékek során felhalmozott tudás, a részletekre való odafigyelés és a becsületes munka egyedülálló kombinációja. A cég kizárólag kiváló alapanyagok felhasználásával és hagyományos receptek szerint készülő, saját tervezésű és garantált minőségű gin és pálinka termékeket állít elő és forgalmaz.