Kamocsay Ákos 1946. június 21-én született Veszprémben. Édesanyja nagy hatással volt rá a művészetek iránti szeretetével, ami Kamocsay könyvek és zene iránti szenvedélyét is formálta. Még gyermekkorában megszerette a kultúrát, ami felnőttként is végigkísérte életét, különösen a humán kultúra iránti érdeklődése. Az alapfokú iskolai tanulmányait követően Kamocsay a borászat irányába fordult. 1970-ben szerezte meg kertészmérnöki diplomáját, és az ezt követő években a Móri Állami Gazdaságban kezdte el borászati pályafutását. A 600 hektáros gazdaságban dolgozva lépésről lépésre haladt előre, kezdetben a palackozás területén, majd végül a borászati ágazat vezetéséig jutott. 1990-ben három társával közösen belefogott a borpiaci kereskedelembe az angol piacon. A vállalkozásuk annyira sikeres lett, hogy 1993-ban megalapították saját borászatukat, a Hilltopot. A modern Hilltop gyors fejlődésnek indult, és ma már jelentős pincészetté vált, amelynek kapacitása eléri a 100 ezer hektót. Évente 7-8 millió palack bort értékesítenek, amelynek mintegy 90%-át exportálják, főként Nagy-Britanniába, de jelen vannak az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és Skandináviában is. Kezdetben sok szőlőt vásároltak, de mára saját szőlőültetvényeikre építenek, amelyek összesen 400 hektáron terülnek el, és az itt termesztett prémium szőlők adnak alapanyagot a Kamocsay Prémium borokhoz. Kamocsay Ákos munkásságát számos nemzetközi elismerés fémjelzi. 1997-ben Angliában az „Év Borásza“ díjat nyerte el, 1998-ban a londoni Wine Challenge-en a Cserszegijének ítélték az „Év Fehér Bora“ díjat, 2004-ben a Hilltopot az „Év Pincészetének“ választották, 1999-ben Magyarországon az „Év Bortermelője“ díjat vehette át, míg 2005 márciusában a Magyar Köztársaság Elnökétől a „Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje“ kitüntetést kapta meg. Borai rendszeresen kapnak elismeréseket hazai és nemzetközi versenyeken, köztük talán a legnevezetesebb a Les Citadelles du Vin 2015 aranyérme, amelyet a Kamocsay Prémium Olaszrizling 2013 nyert el.