A Cointreau narancslikőr eredete egészen 1849-ig nyúlik vissza, amikor Adolphe Cointreau, egy francia cukrász, megnyitotta családi lepárlóüzemét Angers városában, Franciaországban. Néhány évvel később testvére, Édouard-Jean Cointreau is csatlakozott hozzá, és együtt fejlesztették tovább a vállalkozást. A valódi áttörést Édouard-Jean fia, Édouard Cointreau érte el 1885-ben, amikor hosszas kísérletezés után megalkotta a híres narancslikőrt, a többi pedig már történelem. A Cointreau sikerének kulcsa a kiváló minőségű, gondosan válogatott alapanyagokban rejlik. A karibi térség keserű narancshéja és a spanyol édes narancs adja az ital egyedi ízét. A család minden évben tovább tökéletesítette a receptet, amelyet a mai napig szigorúan őriznek. Az italt rövid és intenzív desztillációs folyamat során készítik, amely gazdag és összetett ízvilágot eredményez, több mint 40 féle illataromával. A Cointreau több, mint egy egyszerű likőr, egy olyan történelmi örökség, amely az innováció és a kiválóság szimbóluma generációk óta. Az évek során világszerte elismertté vált, és számos koktél nélkülözhetetlen összetevőjévé vált. Az ikonikus üveg és a benne rejlő különleges íz méltán emelte a Cointreau-t a narancslikőrök csúcsára.