A Hilltop borászat 1993-ban indította el tevékenységét egy egykori TSZ pincében, ahol 10 000 literes fémtartályokkal és 110 hektárnyi, elavult szőlőtőkékkel kezdte el a neszmélyi borvidék újraélesztését. Az első lépésként 410 hektáron telepítettek szőlőt, kezdetben főként külföldi piacokra, hogy hozzáférhető és kiváló minőségű borokat kínáljanak. Ehhez a modern borászat, amely a XXI. századi technológiára épült, és egy szakértő borász volt szükséges. Kamocsay Ákos, a főborász neve biztosította a minőséget. Harminc év alatt a Hilltop az ország egyik legnagyobb és legszebb borbirtokává nőtte ki magát. A neszmélyi borvidék több mint kétezer éves borászati hagyományra épít, hiszen már Probus császár is szőlőültetvényeket létesített itt az ókori Róma légióinak. Később Zsigmond király, a Zichy család, és a Pannonhalmi Apátság is hozzájárult a helyi szőlészet hagyományainak megerősítéséhez, amelyet a Hilltop büszkén folytat.