Az egri Gróf Buttler Borászatot 1999-ben alapították, és 2009-ben új tulajdonosokhoz került. A Gróf Buttler borok a szőlő kiemelkedő minőségét megőrizve, hagyományos technikákkal készülnek. A szüret során a gyümölcs állapotára fokozott figyelmet fordítanak, amely végig kíséri a teljes feldolgozási folyamatot. A kézi szüretet követően a kékszőlő bogyózásra kerül, majd rozsdamentes tartályokban, szabályozott hőmérsékleten erjed. Az alkoholos erjedést követően almasavbontás történik, ezt követően a bort lefejtik és prémium minőségű tölgyfahordókban érlelik. Fehérboraik egy része reduktív technológiával készül, míg más része fahordós erjedésen megy keresztül, megőrizve a szőlőterület gazdag ízvilágát. A borászat Eger történelmi pincesorán, a Nagykőporoson található, mintegy 4500 m²-en.