A Fontányi Borászat egy családi vállalkozás, amely a Villányi borvidék Siklósi régiójában, több mint harminc év borkészítési tapasztalattal működik. Az általuk gondozott 40 hektáros szőlőültetvényen a hagyományos borkészítési eljárásokat modern technológiával ötvözve készítenek mindig fajtajelleges, kiváló minőségű borokat. Küldetésük a tradíció és az innováció harmonikus egyensúlyának megteremtése. Magyarország legdélibb borvidéke, a mediterrán éghajlatú Villány-Siklósi borvidék, páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. A mészkő alapkőzetű hegység lejtőit vastag, mészben gazdag lösz és agyag borítja, ami kiváló alapot ad a szőlőtermesztéshez. A Villányi-hegység déli lejtőin elterülő ültetvények közel 25 kilométer hosszan nyúlnak el. Míg a máriagyűdi és siklósi területek ízletes fehérboraikról híresek, addig Villány környéke az 1840-es évektől fogva kiemelkedő minőségű vörösborokkal vált ismertté. A borvidék terroirja lehetővé teszi, hogy markáns, testes, gyümölcsös vörösborok és üde, illatos fehérborok készüljenek. A térség különleges adottságai közé tartozik a geotermikus hő és a talaj gazdag vízerezettsége, amelyek egyedülálló feltételeket teremtenek a szőlőműveléshez. A Fontányi Borászat szőlőültetvényei az ország egyik legpatinásabb borvidékén találhatók, ahol a kedvező éghajlat és a változatos talajadottságok lehetővé teszik mind a fehér-, mind a vörösborok széles választékának termesztését. Az ültetvényeken kordonművelési módszert alkalmaznak, különös figyelmet fordítva a kézi munkák pontosságára és a modern, környezetbarát technológiák bevezetésére. Céljuk, hogy minden palack borban visszaköszönjenek a borvidék sokszínűsége és értékei.