A Canadian Club egy kanadai whisky, amely a whiskyk családjának legkifinomultabb és leglágyabb képviselője. Ez a világos színű ital finom, könnyed karakterrel és visszafogottan fűszeres aromával rendelkezik. A Canadian Club kukorica, rozs és árpa lepárlásából készül, majd ezeket az összetevőket még a bourbon whiskey érlelésére használt fahordókba történő töltés előtt keverik össze. A keverék ezután a hordókban érlelődik, hogy egy harmonikus, jól kiegyensúlyozott whisky szülessen belőle, amely kiváló alapanyag koktélokhoz és üdítőitalokhoz is. A kanadai whisky a helyi törvények szerint olyan ital, amelyet Kanadában, erjesztett gabonák felhasználásával készítenek, és legalább három évig érlelik, bár gyakran ennél tovább, akár 6-8 évig is. Az érlelés általában legfeljebb 700 literes fahordókban történik. A kanadai whiskyk gyakran kevert italok, amelyek könnyed, lágy karakterük miatt néha "barna vodkaként" is ismertek. Alapanyagaik közé leggyakrabban a rozs és a kukorica tartozik, de a Canadian Whisky, Canadian Rye Whisky és Rye Whisky elnevezések között nincs különbség, így akár rozsmentes ital is viselheti a "rozswhisky" nevet. Manapság a kanadai whiskyt szinte kizárólag "whisky" betűzéssel címkézik, bár a korábbi "whiskey" változat sem teljesen ismeretlen.